Verbouwen

Een korte geschiedenis van metrotegels

Waar komen metrotegels vandaan?

Een korte geschiedenis van metrotegels

De geschiedenis van is fascinerend en gaat helemaal terug tot het begin van de 20e eeuw. Oorspronkelijk gebruikt in gevangenissen en ziekenhuizen, werden de eenvoudige stenen snel toegepast in huizen en metrostations. Hun strakke, hygiënische uiterlijk trok de aandacht en werd een populair designkenmerk. Na verloop van tijd werden ze alomtegenwoordig en tegenwoordig kun je ze in bijna elk huis vinden, ongeacht de stijl. Hier is een korte geschiedenis van deze populaire vloertegels.

Metrotegels werden voor het eerst populair in de Verenigde Staten, waar ze bekend stonden als metrotegels. Het ontwerp is geïnspireerd op de kenmerkende uitstraling van baksteenvormige tegels in New York. De tegel is ontworpen om duurzaam, veelzijdig en hygiënisch te zijn. Aanvankelijk was de rechthoekige tegel van 3×6 "wit. Het ontwerp werd populair en in 1904 begon het eerste metrostation in New York het nieuwe product te gebruiken.

Hoewel metrotegels behoorlijk duur kunnen zijn, maken hun duurzaamheid en veelzijdigheid ze ideaal voor badkamers en keukens. Deze duurzame, waterbestendige en hittebestendige tegels hebben een breed scala aan kleur- en textuuropties. Ze passen ook naadloos bij veel ontwerpthema's en kleurenschema's. Ze zijn echter niet geschikt voor buitengebruik. In plaats daarvan moet u zich houden aan tegels met een matte afwerking om het risico op scheuren te verminderen. Als u zich zorgen maakt over waterschade, kan Metro Tile u helpen dit te voorkomen.

Meer informatie: Retrotegels

Tagged